Blogs

Card image

Betaalbare koopwoningen zijn tegenwoordig bijna niet meer te vinden.

Er is echter een grote ontwikkeling aan de gang, waardoor starters zonder te hoeven overbieden toch eindelijk weer een woning kunnen kopen. Dit heeft te maken met de dalende woningprijzen en de dalende vraag door onder andere de stijgende hypotheekrentes. Daarnaast wordt het door opkoopbescherming minder lucratief voor beleggers om huizen op te kopen en verhuren. De vraag van investeerders is ook sterk aan ontwikkelingen onderhavig en doordat zij bijvoorbeeld steeds meer moeten betalen komen de particuliere kopers weer in een betere uitgangspositie. Denk bijvoorbeeld aan de overdrachtsbelasting voor verhuur, welke 8% is en dus in tienduizenden euro's kan oplopen. Het verkrijgen van een betaalbare koopwoning is dus na jaren weer mogelijk voor starters.

Verkoop direct aan een opkoper

Het verkopen van een huis wordt in de regel via openbare woning websites gedaan, maar ook in deze tijd is het erg lucratief om uw woning direct te verkopen aan een opkoper. Ondanks alle ontwikkelingen, blijven de gerenommeerde investeerders onverminderd actief. Er zijn nu eenmaal opkopers die meer fungeren als koopjesjagers, maar de professionele opkopende partijen worden ook gevormd door serieuze partijen die in elke tijd toegevoegde waarde leveren aan de vastgoedmarkt. Denk bijvoorbeeld aan allround vastgoedbedrijven die woningen renoveren en verkopen of bemiddelen met serieuze kopers die in korte tijd de juiste (particuliere) koper weet te vinden. Sons Real Estate is een partij die nauw contact heeft met andere vastgoedbedrijven, makelaars en de zakelijke markt.

Kennis en expertise

Het verkopen van een huis kan dus nog steeds plaatsvinden aan partijen die meer actief zijn in de offmarket vastgoedmarkt. De kennis en expertise wordt direct ingezet en vaak blijkt dat met een kleine aanpassing de woning beter geschikt is voor een bepaalde doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen met kinderen, maar ook ouderen die bijvoorbeeld een gelijkvloerse woning wensen. De gerenommeerde vastgoedbedrijven passen zich in elke tijd aan. Daarom adviseren wij u om altijd zowel de openbare als gesloten vastgoedmarkt te betrekken bij het verkrijgen van de gunstigste voorwaarden. Informeer hiernaar door direct een vrijblijvend bod aan te vragen voor elk soort woning.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder
Card image

Uw blog hier?

Gepost door Website-Specialist

Heeft u interesse om uw blog hier te plaatsen?

Dat is mogelijk. Neem contact op via het email adres op onze contact pagina.

Lees verder

© Website-Specialist 2023